Ung 2.0 : En forskningsstudie om ungas fritidsvanor och fritidsbehov med avseende på inkludering och attraktiv livsmiljö i Piteå kommun - Wikberg-Nilsson, Åsa; Jakobsson, Mats (Luleå tekniska universitet, Människa och teknik, 2023)
Den här rapporten beskriver en forskningsstudie utförd under 2022 med deltagande ungdomar i Piteå som syftar till att utforska deras fritidsaktiviteter och hur dessa påverkar ungdomars upplevelse av inkludering och en attraktiv livsmiljö. Studien utgår från ungdomars deltagande i - och upplevelser av - befintligt tjänsteutbud i Piteå kommun och deras tankar och idéer om framtidens tjänsteutbud. Genom att undersöka olika aspekter av fritidsaktiviteter och inkluderande design syftar studien till att bidra med kunskap om vad inkludering och attraktiv livsmiljö för ungdomar kan vara i Piteå.