The Conference of the Birds : ett poetiskt och musikaliskt scenkonstverk (Piteå, 2022)
The Conference of the Birds är en scenkonstföreställning inspirerad av den persiske poeten Farid-ud-Din Attars(1145 – 1220) omfattande dikt Manteq ot-teyr. Verket har kommit till som ett tätt samarbete mellan de medverkande där musik, elektroakustisk musik, dans, videokonst, ljus och kostym vävs samman till en helhet. Projektet har en tydlig forskningsdimension kring scenkonst och teknologi och är knutet till såväl Musikhögskolan i Piteå/Luleå Tekniska Universitet där doktoranden och blockflöjtisten Kerstin Frödin utforskar och utmanar sin musikerroll genom olika interdisciplinära scenkonstprojekt och Copenhagen Business Academy/avdelningen för innovation och teknologi. Validerad;2022;Nivå 1;2022-12-20 (svasva)