Dokumentation av Piteå Sjukhus fibernät - Öhrvall, Mattias (Luleå tekniska universitet, Institutionen för system- och rymdteknik, 2021)
Syftet med detta arbete var att skapa en fullständig dokumentation över Piteå Sjukhusfibernät som består av noder från Cisco. Sjukhuset har inte haft någon tidigarenätverksdokumentation överhuvudtaget och var därmed i stort behov av detta.I en byggnad av denna storlek, som består av flertalet flyglar och våningsplan, krävs ett stortnätverk. Detta leder till att dokumentation av detta blir ett omfattande jobb. Det har krävtsen strukturerad och noggrann arbetsmetod för att hitta och verifiera data, som sedan kundeanvändas till att skapa en helhetsbild av nätverket.Resultatet av detta arbete blev ett dokument i PDF-format som är 30 sidor långt. I detdokumentet finns en bild av hela nätverkets topologi, där läsaren kan klicka på de olikanoderna för att få information om var dessa befinner sig fysiskt. Detta har åstadkommitsmed planritningar över sjukhuset, där alla rum som innehåller ett dataskåp tydligt har ritatsin i planritningarna. Utöver detta så innehåller dokumentet även flertalet tabeller somutförligt beskriver hur fibern går kopplad mellan noder och Optical Distribution Frames(ODF).Rapporten beskriver mitt tillvägagångssätt och även de hinder jag bemött under arbetetsgång. Rapporten visar bara en liten del av resultatet, då detta arbete är lagt undersekretessavtal. I rapporten diskuterar jag även hur denna dokumentation skulle kunnaförbättras för att den ska hålla i framtiden.