Sami Requiem (Piteå, 2020)
Saami Requiem är hednisk själamässa och ett samiskt våroffer, som bjuder in publiken till en musikalisk och visuell upplevelse där gränser mellan dåtid och nutid suddats ut. Här får vi följa med den samiske själasörjaren Nåjden, på hans resa till den andra världen. En värld under jord rik på kunskap och magi, som tillhör skyddsandarna Sájva. Hit kommer bara den som mött Döden och härifrån kommer bara den som bemästrat den och därmed konsten att återuppstå igen. Validerad;2020;Nivå 1;2020-12-17 (svasva)