Inkluderande innovation i skärningspunkter : en vägvisare till praktiska insatser - Lindberg, Malin (Luleå tekniska universitet, Människa och teknik, 2020)
Här presenteras en vägvisare till praktiskainsatser för inkluderande innovation, där en mångfald av människor och perspektiv tillvaratas i utvecklingen av nya varor, tjänster och verksamheter. Den kan användas av innovationsfrämjare, innovatörer, företag och andra aktörer vid innovationsutveckling och innovationsfokuserade projekt, evenemang, kommunikation eller annan verksamhet. Vägvisaren tillvaratar de möjligheter som skapas i skärningspunkterna mellan olika branscher, samhällssektorer, verksamhetsområden och kompetensområden, där de mest innovativa och värdeskapande idéerna ofta uppstår. Där skapas synergier mellan människor med olika kön, ursprung, utbildning,yrke, position m.m. Vägvisaren är framtagen inom projektet Intersective Innovation som drivs i samarbete mellan Piteå Science Park, Skellefteå ScienceCity och RISE, Research Institutes of Sweden, med finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Region Västerbotten, Piteå kommun, Skellefteå kommun och Sparbanken Nord. Vägvisaren är skriven av Malin Lindberg, forskare inom inkluderande innovation och organisation. Vägvisare/guide till praktiska insatser för inkluderande innovation. Intersective innovation