Platsinnovativa synergier för attraktiva stadskärnor - Lindberg, Malin; Johansson, Kristina; Karlberg, Helena; Balogh, Johanna (Luleå tekniska universitet, Människa och teknik, 2019)
Ett annat perspektiv på hållbarhet är att synliggöra och ta vara på en plats befintliga och unika värden. Johanna Balogh, Kristina Johansson, Helena Karlberg, Malin Lindberg och Helena Karlberg utgår i kapitlet Platsinnovativa synergier för attraktiva stadskärnor från tidigare forskning om platsinnovation, som är ett begrepp och koncept för att förstå och planera nytänkande helhetsutveckling av attraktiva städer, besöksmål och andra sorters platser. Här är Kiruna och Piteå i fokus, och frågan hur kommuner, näringsliv och andra nyckelaktörer aktivt kan skapa upplevelser genom att väva samman stadens olika komponenter, processer och intressenter på ett nytänkande sätt.