Tillståndsövervakning baserat på billiga sensorer och öppen elektronik : För snabbare utveckling av IoT inom järnväg - Stenström, Christer; Lindqvist, Jonas; Andersson, Fredrik (Luleå tekniska universitet, Drift, underhåll och akustik, 2018)
Denna rapport innehåller resultatet från projektet Tillståndsbaserat underhåll av järnvägsinfrastrukturbaserat på sakernas internet-lösningar, med stöd från det strategiskainnovationsprogrammet InfraSweden2030, en gemensam satsning av VINNOVA, Formasoch Energimyndigheten.Syftet med projektet är att utveckla och fälttesta mätsystem för tillståndsbedömningoch underhåll av järnvägsinfrastruktur. Mätsystemen bygger på öppen hård- och mjukvara.Projektgruppen består av Damill, eMaintenance365, Infranord, Järnvägstekniskt centrum(JVTC), ämnet drift- och underhållsteknik på Luleå tekniska universitet (LTU), SwecoRail, Trafikverket och Vossloh. Projektet har pågått mellan okt 2016 – nov 2018.