Inventering av fuktproblem i täta hus - Hjalmarsson, Christer; Elfgren, Lennart (Luleå tekniska universitet, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser, 1979)
Fuktproblem har inventerats i elva småhus i Luleå under våren 1979. Husen är byggda under 1977 och 1978 enligt de skärpta regler beträffande värmeisolering och täthet som infördes 1977. De vanligaste fuktproblemen är kondens och isbildning på fönster och dörrar samt drag vid ytterdörrar och hörn. Orsakerna till problemen analyseras och möjliga åtgärder diskuteras