Forskning och forskarutbildning vid Tekniska högskolan i Luleå : Strategisk Plan 1991-1995 - Elfgren, Lennart; Karlsson, Lennart Å S; Magnusson, Claes (Luleå tekniska universitet, Byggkonstruktion och brand, 1990)
Forskningen vid Tekniska högskolan i Luleå syftar till att vinna ny kunskap inom områden som är betydelsfulla för landet och regionen. Forskarutbildningen syftar till att utbilda licentiater och doktorer inom sådana områden. Under femårsperioden fram till och med 1995 bör den externfinansierade forskningen öka med 25 %. Vidare bör 5-10 europeiskla samarbetsprojekt etableras. För att uppmå dessa mål bör programarbete genomföras inom bland annat områdena datateknik, teknik för kallt klimat, material- konstruktions- och produktionsteknik, kvinnor och teknik samt miljöteknik. En plan bör även upprättas för ny- och återanskaffning av utrustning. En doktorsexamen och en licentiatexamen bör avläggas per tvåårsperid i varje professorsämne. För att klara detta bör varje ämne ha minst tre aktiva forskarstuderande. De forskarstuderande bör erbjudas god handledning, ett bra utbud av doktorandkurser och en god akademisk miljö.