Festival Polarvinternatten : Gruvorkestern - Lakso, Tommy (Luleå tekniska universitet, Musik och dans, 2016)
Konsert i Gällivare Museum den 30 januari 2016. Gruvorkestern består av Tommy Lakso - gitarr, Lars Andersson - sång, Hannes Suopanki Lakso - sång och gitarr, Gert Dahlström - kontrabas, Jerker Johansson - slagverk. Repertoar: Formuleringen - Vladimir Vysotskij Balladen om en gammal knarkare - Cornelis Vreeswijk Elin i hagen - Text: Gustaf Fröding Musik: Torgny Björk Ravaillac - Bo Nilsson Fredrik Åkare - Cornelis Vreeswijk Tältet - Cornelis Vreeswijk Den ståndaktige gossens jenka - Cornelis Vreeswijk Bättre påp botten blues - Roffe Ruff Majorna - Roffe Ruff Min polare Per - Cornelis Vreeswijk Vaggvisa - Cornelis Vreeswijk Helgdagskväll vid timmerkojan - Dan Andersson Fattig bonddräng - Georg Riedel och text av Astrid Lindgren Den glade korvstopparen - Bo Nilsson Kruuva mies - Vargjakten - Vladimir Vysotskij Marseille - Vladimir Vysotskij I Gällivare trakter - Text och musik: J.F. Fanberg Polaren Pär är kärlekskrank - Cornelis Vreeswijk Sluskblues - Cornelis Vreeswijk Bastupolska - Daniel Wikslund Murarställning blues - Öbarna Samtliga arrangemang skrivna av Tommy Lakso. Arrangör: Poarvinternatten/Gällivare kommun Beställare: Urban Isaksson, Polarvinternatten/Gällivare kommun