En upplevelsebaserad värdskapsmodell : Utvecklad för Campus Piteå vid Luleå tekniska universitet - Hilme Klint, Elin; Ohlsson, Frida (Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, 2016)
Värdskap - konsten att få människor att känna sig välkomna. Värdskap blir ett allt viktigare verktyg för verksamheter runtom i världen och kan vara avgörande för ett företags överlevnad. Under vår utbildning till upplevelseproducenter förstod vi snabbt att värdskap är lika viktigt på en professionell nivå som i vardagen och valde därmed att intressera oss för att integrera upplevelseproduktion med värdskapet i vår vardagliga skolmiljö. Syftet med rapporten var att skapa en värdskapsmodell för Campus Piteå utifrån upplevelseproduktionsmodellen TEM-Total Experience Management. Studien bygger på en semikvalitativ semistrukturerad intervju med en nyckelperson från Luleå tekniska universitet som bland annat har hand om värdskapet på universitetets olika campus. Två fokusgrupper med studenter från olika utbildningar på Campus Piteå har också genomförts. Under intervjun och fokusgrupperna kom det fram att det värdskap universitetet ville förmedla inte upplevdes på samma sätt av de studenter som vi pratade med på Campus Piteå. Därför har vi i delstudie tre med en GAP-analys som utgångspunkt skapat en vad vi kallar värdskapsmodifierad version av TEM, utifrån resultatet av intervjun och fokusgrupperna. Hostmanship - the art of making people feel welcome. Hostmanship is becoming a very important tool for organisations around the world and can be vital for a company’s survival. During our Bachelor of Arts-degree in becoming professional Experience producers we realized that hostmanship is as important on a professional level as in every-day life which is why we took an interest in integrating experience production with hostmanship in our daily school environment. The purpose of this essay is to create a hostmanship model for Campus Piteå based on the experience production model TEM-Total Experience Management. The study is based on a semi-qualitative semi-structured interview with a key figure at Luleå University of Technology who is in charge of the hostmanship at the university’s different campuses. Two focus groups ...