Live at Piteå Dansar och Ler (Piteå Dansar och Ler, 2011)
Efter alltför många års tystnad på skiva är det 2011 äntligen dags för den stockholmsbaserade Piteåsonen och svenska popgeniet David Myhr att göra solodebut. Ett magnifikt soloalbum, Soundshine, ligger klart för release senare i år.Första smakproven har redan kommit i form av singlarna ”Got You Where He Wanted” och “Looking for a life”.Låtarna är representativa för det Myhr står för: melodisk, välsnickrad och tidlös popmusik med hjärta. Om det löper en tråd mellan The Beatles, Wings, Crowded House, Jellyfish, Fountains of Wayne och The Feeling, så dyker David Myhrs musik upp på olika ställen längs den. Ibland på flera ställen samtidigt. Dessutom är det lätt att höra att han kommer från samma norrländska indiepopmylla som exempelvis Popsicle och The Wannadies: Myhr var själv frontfigur i norrländska The Merrymakers, det ni!, som hade internationella framgångar och bland annat sålde över 100 000 album i Japan.-För oss på PDOL känns det sjukt bra att David vill vara en del av vår Festival i år, meddelar Fredrik Johansson en av två produktionsansvariga på Piteå Dansar & Ler.Eftersom vi på PDOL planerar en riktig rökar torsdag med nationellt kända artister från Piteå så är detta ett stort steg i den riktningen.Välkommen hit allihopa! Godkänd; 2011; 20111202 (davmyh)