Acqua Alta (Luleå : Svenska kyrkan, 2013)
Acqua Alta är ett mångfacetterat kulturprojekt för miljön, med syfte att åter uppmärksamma klimatfrågan. Detta ska göras i ett samarrangemang med musik, bild och tal.Acqua Alta genomförs som ett samarbete mellan renässansensemblen Serikon, Erik Westbergs Vokalensemble samt Artister för Miljön.Vid konserten framförs musik av bl.a. Gabrieli, Monteverdi, Willaert, Merulo och Vivaldi. Dessutom uruppfördes verk av Jan Sandström och Alexander Campkin.Premiärföreställning i Luleå Domkyrka 8:e februari 2013.Acqua Alta stöds av Statens musikverk och Kulturrådet. Godkänd; 2013; 20130409 (johsod)