New Sweden 2012 (2012)
Norrbotten NEO ger nu för fjärde året i rad konserten New Sweden, där det nyaste inom svensk konstmusik framförs. I samband med instuderingen samlades tonsättarna i Studio Acusticum, Piteå för ett intensivt arbete med musikerna och nu är verken redo att möta publiken. Under konserten blir det uruppföranden av tonsättarna Madeleine Isakssons ”Isär”, Mika Pelos "Sot" och Molly Kiens ”No Chaos”.Konserten sändes av P2 live Måndag 18 juni 2012 kl 21:30ProgramJoakim Sandgren: Empreintes digitales (2008–09).Mika Pelo: Sot (2012).Molly Kien: No Chaos (2012). Beställningsverk av Norrbotten NEO.Jesper Nordin: In the midst of trespassing (2010).Madeleine Isaksson: Isär (2012). Beställningsverk av Norrbotten NEO Validerad; 2012; 20120823 (pesu)