Lars Jansson Trio tillsammans med Tommy Lakso (Piteå : Jazz i Piteå, 2013)
Konsertturnéer med Lars Jansson Trio tillsammans med Tommy Lakso 2013 och 2014. Piteå 4 december, Skellefteå 5 december och Kiruna 6 december 2013.På kårhuset i Piteå 12 november, i Kulturens hus i Luleå 13 november och Gällivare kyrka 14 november 2014.Repertoaren består mestadels av kompositioner av Tommy Lakso och Lars Jansson.(se bifogad recension ur NSD)Efter förra höstens succé återkommer Lars Jansson Trio med gitarristen Tommy Lakso. Lars Jansson Trio är en av de mest berömda jazzgrupperna i Skandinavien och Japan och har genomfört turnéer över stora delar av världen. Lars Jansson Trios långa samarbete har gett resultat i utgivning av ett tiotal skivor.Lars Jansson är verksam som pianist, kompositör, arrangör och pedagog. Han blev 1998 Danmarks första jazzprofessor vid Musikkonservatoriet i Aarhus. Samspelet i trion sitter som berg. Tomas Fonnesbaek är ett nytt namn att räkna med i den danska bashegemonin. Lars Jansson - pianoThomas Fonnesbaek - basPaul Svanberg - trummorTommy Lakso - gitarr. Arrangörer: Jazz i Piteå, föreningen Footprints i Luleå och Gällivare kommun kulturen Validerad; 2014; 20141123 (tola)