Othellos tårar : version 2 (Jokkmokk, 2013)
Teaterpjäs, Othellos tårar (version 2) av Dag Norgård, framfördes första gången i Jokkmokk 19 mars 2013Medverkande Charlotte Lindmark och Dag NorgårdRegi Dag NorgårdI pjäsen möter vi Jan-Ove, en äldre man som deltar i en stödgrupp för män som utövat våld i nära relationer. Stödgruppen jobbar med ett teaterprojekt där Jan-Ove ska spela Shakespeares Othello som av svartsjuka mördar sin hustru. Repetitionsarbetet under ledning av regissören Boel väcker starka minnen från Jan-Oves eget våldsamma liv och plötsligt börjar han berätta. Godkänd; 2013; 20130416 (johsod)