Genus och jämställdhet i innovationssystem : metoder i projektet Lyftet - Lindberg, Malin; Udén, Maria; Stenmark, Lina (Luleå tekniska universitet, Arbetsvetenskap, 2008)
Åren 2005-2008 drev Luleå tekniska universitet projektet Lyftet i samarbete med Ekonomihögskolan på Mälardalens högskola. I Lyftet studerades regionala och nationella insatser för att främja kvinnors företagande och innovation, utifrån ett genusperspektiv. Denna skrift är ett resultat från Lyftet. I skriften presenteras metoder för:1) Genusanalys och jämställdhetsarbete i innovationssystem och kluster 2) Jämställd inventering av innovationssystem och kluster 3) Index och information i innovationssystem 4) Mätning av jämställdhet Metoderna kan användas för utvecklingsarbete inom innovationssystem, kluster och andra nätverksformationer. De kan även användas i utformning och genomförande av policyprogram, exempelvis inom innovationspolitiken och den regionala utvecklingspolitiken. Förhoppningen är att du som läsare ska inspireras att ta hjälp av metoderna i de sammanhang där du tror att de kan vara till nytta. Godkänd; 2008; 20081119 (ysko)