Cykelräknares tillförlitlighet under vinterförhållanden: en fallstudie på Malmudden i Luleå - Rosander, Peter; Leden, Lars (Luleå tekniska universitet, Arkitektur och vatten, 2002)
Cyklister tillhör gruppen oskyddade trafikanter. De har tillsammans med gående en utsatt position i trafiken idag. En metod att öka trafiksäkerheten för dessa trafikanter är att anlägga GC-vägar. Detta är ett arbete som måste föregås av studier som ska leda till att öka kunskapen om cyklisternas rörelsemönster. Trafikräknare utvecklade för detta specifika behov är ett verktyg som kan ge stöd och information i detta arbete. Denna analys är utförd för att undersöka hur väl trafikräknare anpassade för detektering av passerande cyklar fungerar under vinterförhållanden med snö och kyla. En liknande undersökning som denna har skett under barmarksförhållanden under sommaren 1999. Uppställning och utförande var inför denna analys helt likvärdig med den tidigare utförda. Godkänd; 2002; 20080919 (andbra)