Utbildning Nord : utvärdering av en utbildning för tre länder - Johansson, Staffan; Lundgren, Nils-Gustav (Luleå tekniska universitet, Samhällsvetenskap, 2002)
Enligt beslut 2002-09-26 uppdrog näringsdepartementet åt Centrum för forskning och utbildning i samhällsvetenskap (CUFS) vid Luleå tekniska universitet, att göra en utvärdering av verksamheten vid Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, nedan benämnd "Utbildning Nord." Vårt utvärderingsuppdrag omfattade en analys av organisationens ändamålsenlighet i förhållande till kraven på verksamheten avseende såväl form som innehåll. I utredningen skulle ingå en beskrivning av hur utbildning Nord följt upp och genomfört de rekommendationer som följde av överenskommelsen för perioden 2000 -2002. Vidare ingick i uppdraget att redovisa antalet kursdeltagare per lärare fördelat per lärare i genomsnitt per utbildningsområde samt att redovisa lärarnas språkkunskaper i förhållande till elevernas behov. I uppdraget ingick även uppföljning av statistik med avseende på andelen studerande och arbetsplacering efter avslutad utbildning. Godkänd; 2002; 20080304 (ysko)