Regionala samarbetsprojekt i Norrbottens län : socialtjänsten, psykiatrin och primärvården - Berg, Elisabeth (Luleå tekniska universitet, Arbetsvetenskap, 2008)
Denna forsknings - och utvecklingsrapport redovisar fem projekt, där syftet har varit att förbättra samarbetet mellan personal från landstingets psykiatriska verksamhet, primärvården och kommunens socialförvaltning. Dessa regionala "Miltonprojekt" startade hösten 2005 i regi av Kommunförbundet Norrbotten och Norrbottens läns landsting. De fem projektgrupperna har varit verksamma i kommunerna Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix, Övertorneå, Haparanda, Kalix, Arjeplog, Arvidsjaur, Piteå, Boden och Luleå i Norrbotten. Projektarbetet har pågått mellan åren 2005 - 2007. Syftet har varit att utveckla nya metoder och rutiner för samarbete över myndighetsgränserna för att därmed förbättra service och vård för psykiskt funktionshindrade. Det övergripande målet med dessa projekt är att förbättra samverkansrutiner, skapa en samsyn som i sin tur ska underlätta arbetet mellan personal från olika organisationer. Men syftet är också att genom utbildning, information samt etablera nätverk få en ökad kompetens om personer med psykiska funktionshinder. Godkänd; 2008; 20080305 (ysko)