Byggforskning : processer och vetenskaplighet - Borgbrant, Jan; Andersson, Niclas (Luleå tekniska universitet, 1998)
Statens Byggeforksningsinstitut i Danmark, SBI, etablerade kontakt med Institutionen för Byggnadsekenomi vid Lunds Tekniska Högskola, LTH, i januari 1995. Ett gemensamt behov identifierades av utvecklade strategier och metoder för forskningsverksameheten. En seminarieserie kring forskningsmetodiska frågor startades. I ett senare skede kom även Institutionen för Väg- och Vattenbyggnad vid Luleå tekniska universitet, LTU, att engageras i arbetet. Denna rapport beskriver de tre institutionernas samarbete och det resultat som framkom. Rapporten ger en översiktlig bild av institutionernas forksningsområden, med en systematisering av centrala forskningsbegrepp. Rapporten utgör en grund för fördjupade studier i annan forskningslitteratur Godkänd; 1998; 20071017 (margjo)