IKT som verktyg för utveckling av små företag i perifera regioner : möjligheter och hinder - Ylinenpää, Håkan; Lassinantti, Lars (Luleå tekniska universitet, Innovation och Design, 2002)
Med en bakgrund i forskning om mindre företag och distansarbete adresseras frågan om distansöverbryggandeinformations- och kommunikationsteknik (IKT) kan ses som ett hot eller som en möjlighet för utveckling av mindre företag i perifera regioner. En viktig utgångspunkt är ett pilotprojekt med trainees från Luleå tekniska universitet som på distans och med stöd av IKT under en period arbetade för ett antal mindre företag lokaliserade till mer perifera delar av regionen. Erfarenheter från detta projekt redovisas och diskuteras, och utgör underlag för uppsatsens tre teman: (1) IKT som verktyg för distansarbete, (2) Den sociala internaktionens roll och betydelse vid distansarbete, samt (3) IKT som hot eller möjlighet för företag i perifera regioner. Godkänd; 2002; 20070630 (ysko)