ShowUnit : utvärdering av ett utställningsrum för videokonst ur ett användarperspektiv - Ståhlbröst, Anna (Luleå tekniska universitet, Innovation och Design, 2005)
Under tiden 13 november 2004 till 12 december 2004 genomfördes utvärdering av ett utställningsrum, ShowUnit, på Konstens Hus i Luleå. Utställningsrummet visade videokonst och det fanns tre program med ett varierande antal videokonstfilmer på. Syftet med utvärderingen var att undersöka hur ShowUnit fungerade i verkligheten; hur använde användare sig av ShowUnit, nåddes nya målgrupper och vilken var användarens upplevelse av att se konst på detta sätt. Målet var att få förslag till vidareutveckling av ShowUnit. I utvärderingen samlades data in med olika metoder som: intervjuer, observationer, två olika slags enkäter samt experttest. Utvärderingen visar att användares upplevelse av videokonstmöbeln i sig var positiv. Utvärderingen visar även hur de har använt den, vilka attityder de har om användningen och design samt vilka förändringar som är önksvärda. Godkänd; 2005; 20060928 (evan)