Vägvisaren : hur har den uppfattats av Norrbottens aktörer? - Björnemark, Maria (Luleå tekniska universitet, 1998)
Vägvisaren är en handlingsplan för Norrbottens utveckling inför 2000-talet och markerar slutfasen i utvecklingsprojektet Strategi 95. Projektet har gemensamt drivits av Norrbottens läns landsting, Kommunförbundet i Norrbotten och Länsstyrelsen i Norrbottens län. Även Högskolan i Luleå (nuvarande Luleå tekniska universitet) och Länsarbetsnämnden har medverkat. Denna rapport kan ses som en första tentativ uppföljning av Vägvisaren. Uppdragsgivare: Landstinget, Kommunförbundet, Länsstyrelsen och Länsarbetsnämnden i Norrbottens län Godkänd; 1998; 20080303 (ysko)