Planering och styrning av hemtjänsten i Jokkmokk - Holmbom, Martin; Segerstedt, Anders (Luleå tekniska universitet, Industriell Ekonomi, 2014)
Denna skrift är en sammanfattning och aktuell konklusion av vårt studiebesök vid hemtjänsten i Jokkmokk 10 och 11 december 2013. Tanken var att vi eventuellt med ruttplanering skulle minska bilkörningen och energiförbrukningen. Vår slutsats är att enkla tumregler och uppföljningar, som presenteras nedan, i det system som redan finns, är att föredra jämfört med dyr avanserad datoriserad ruttplanering. Vi kommenterar historisk utveckling, systemleverantörers ansvar, matdistribution, andra system för hemtjänst mm. Godkänd; 2014; 20140205 (ysko)