Nackanätverket : om planering, uppföljning och kvalitetsarbete inom fritidsgårdsverksamheten - Lindström, Lisbeth (Luleå tekniska universitet, Pedagogik, språk och Ämnesdidaktik, 2008)
Skriften utgår från de erfarenheter och kunskaper som finns i de sex kommuner som samarbetat med kvalitetsarbete inom Nackanätverket, och handlar om nätverk, strategisk planering, finansieringsmodell och resursfördelning.Under 2006-2007 har kommunerna i Nackanätverket, med stöd av Ungdomsstyrelsen,gemensamt bedrivit ett projekt där vi formulerat och prövat olika verktyg för att planera och följa upp öppen fritidsverksamhet. I detta projekt har vi fått stöd och handledning av Mari Asplund och Lisbeth Lindström vid Luleå Tekniska Universitet. Vi har också fått hjälp av Mia Eriksson, fritidsledarutbildningen på Valla folkhögskola som har lämnat synpunkter på texten i denna skrift. De kommuner som deltagit i Nackanätverket är :Nacka kommun, Tyresö kommun, Haninge kommun, Gotlands kommun Mjölby kommun Jönköpings kommunSkriften är producerad med stöd av Ungdomsstyrelsen och är en del av myndighetens satsning Förebyggande och främjande ungdomsarbete. Vi hoppas att den kan inspirera flera till att diskutera och formulera uppdragen, till att arbeta mer och bättre med kvalitet och uppföljning och till att bilda nätverk med andra som har liknande förutsättningar som man själv. Godkänd; 2008; 20080616 (cefa)