Design av återkopplingssystem för jobbsökande : Hur kan en god återkoppling mellan arbetssökande och arbetsgivare i rekryteringsprocessen utvecklas genom UX, UI? - Jonsson, Peder (Luleå tekniska universitet, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle, 2024)
Vi rör oss allt mot en mer digitaliserad vardag. Med detta har även digitaliseringen letat sig motrekryteringen av arbetssökande, vilket gör det enklare för företag att få in ansökningar avarbetssökande. Men tyvärr har detta inneburit att arbetssökande har blivit uteblivna irekryteringsprocessen. Majoriteten av arbetssökande upplever att de inte får någonåterkoppling under rekryteringsprocessen. Denna rapport utforskar hur man kan bygga en godåterkoppling mellan arbetssökande och arbetsgivare genom UX/UI. Detta kommer utforskasgenom att göra undersökningar och genom att bygga en prototyp. Reslutatet av detta projektvar att arbetssökande vill ha en tydlig och enkel bild över hur rekryteringsprocessen kommer gåtill samt att arbetssökande vill kontroll över sina notiser som relaterar till rekryteringsprocessen. Detta projekt är ett samarbete mellan Luleå Tekniska Universitet, MindDig och Peder Jonsson– vilket är författaren. We are moving towards a more digitalized everyday life. With this, digitalization has alsoentered the recruitment of job seekers, making it easier for companies to receive applications.Unfortunately, this has resulted in job seekers being left out of the recruitment process. Themajority of job seekers feel that they do not receive any feedback during the recruitmentprocess. This report explores how to build good feedback between job seekers and employersthrough UX/UI. This will be explored through conducting surveys and building a prototype.The result of this project showed that job seekers want a clear and simple overview of therecruitment process and control over their notifications related to the recruitment process. This project is a collaboration between Luleå University of Technology, MindDig, and PederJonsson – the author.