Verksamhetsutveckling genom kunduppföljning vid Licab : Med koppling till samhällsbyggnad, infrastruktur och industri - Lundström, Victor; Chalikia, Sofia (Luleå tekniska universitet, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser, 2024)
Detta examensarbete var skriven av två studenter som en avslutande del av samhällsbyggnadsprogrammet vid Luleå tekniska universitet. Arbetet genomfördes i samråd och på teknikkonsultföretaget Licab, där verksamhet inom infrastruktur, industri och samhällsbyggnad bedrivs. Genom dialog med ledningen på Licab identifierades behovet av en kunduppföljningsmetod med syfte att förbättra företagets kundrelation och öka kundnöjdheten. Examensarbetet blev därmed att analysera och förstå utvecklingen av ett tillvägagångssätt lämplig för Licab, med målet att främja företagets tillväxt på lång sikt genom effektivare kundrelationer. Vid utförandet av examensarbetet inhämtade studenterna information från ledningen, kunderna och representanter, samt att de genomförde en litteraturstudie och en jämförelse mellan verktygen Google Forms och Brilliant. Med resurser från företagets medarbetare och en tydlig tidsplan på 10 veckor, fördelat på totalt 400 timmar sammanlagt för båda studenterna, planerades och genomfördes arbetet strukturerat för att möta de förväntade kraven. Studenterna riktade frågeställningarna på att välja lämpligt verktyg, identifiera relevanta frågor, bestämma antalet frågor, definiera mottagarna, utvärdera svaren och undersöka hur kunduppföljningsmetoden kunde bidra till att förbättra kundrelationerna. Genom att uppnå dessa mål och besvara frågeställningarna vill studenterna erbjuda både öppna förslag och konkreta rekommendationer.