GeeniVarat 2017 - Kantanen, Juha; Luke / Vihreä teknologia / Geneettinen tutkimus / Eläingeenivarat ja alkiotutkimus (4100200215); orcid:0000-0001-6350-6373; 4100200215
GeeniVarat on kansallisten geenivaraohjelmien tiedotuslehti. Ilmestymispäivä: Kansainvälinen biodiversiteettipäivä 22.5.2017 Vastaava toimittaja: Juha Kantanen, 029 532 6210, juha.kantanen@luke.fi Ulkoasu ja taitto: www.digijiipee.net Paino: Painotalo Trinket Oy Etukannen kuva: Kuvataiteilija Niina Laitonen, Forssa, www.niinalaitonen.wordpress.com Kansi kuvaa neljää geenivaraohjelmaa — eläimiä, kaloja, metsäpuita ja viljeltyjä kasveja. Yhdessä ne muodostavat Suomen Kansallisen geenivaraohjelman. Listaa artikkelit Sisältö: 2 Pääkirjoitus 4 Geenivaraohjelmat päivitettiin 7 Suomalaiset humalakannat kiinnostavat laajasti 8 Alkuperäiseläinrotuja suojellaan säilytyskarjoissa ja verkostoitumalla 10 Monimuotoinen Suomi100 -menu 12 Vaarantuneet kalalajimme 14 Viljelykasvien villit sukulaislajit mukaan suojeluun 15 Geenivaraomenoiden arvokkaat ominaisuudet 16 Metsäpuiden geenivarat luonnonsuojelualueilla 18 Inarijärven kalakantoja elvytetty istutuksin jo 40 vuotta 20 Poro mukana eläingeenivaraohjelmassa 21 Kennelliiton Suomi100-teema on kotimaiset koirarodut 22 Perinteiset raparperikannat kartoitettiin 23 Vanhoja sipulikukkia etsitään 24 Arvokaloja elvytetään sopimuskasvatuksin 26 Männyt sopiville kasvupaikoille ilmaston muuttuessa 27 Suomenhevosen monimuotoisuutta tulee vaalia 2017