Uudet syysvehnälajikkeet Arktika ja Veeti kestävät talvea - Salo, Yrjö; Jalli, Marja; Erlund, Patrik (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Talvehtimisolot vaihtelevat Suomessa suuresti. Välillä on lämmintä ja vesisadetta, välillä taas pakkanen koettelee talvehtivia kasvustoja. Lumeton maa ja leutoa säätä seuraava kova pakkanen voivat olla tuhoisia syysvehnäkasvustoille. Pitkä kylmä kevät ja paljaana oleva maa voivat aiheuttaa myös kasvustojen kuolemisen. Lumen alla talvituhosienet saattavat vioittaa kasvustoja. v ok pka