Suomalaisen pellavan laadulliset kilpailutekijät - Vilppunen, Pekka (Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)
Tutkimuksessa selvitettiin vuonna 1996 suomalaisen kuitupellavan laadullisten ominaisuuksien kilpailumahdollisuudet Euroopan markkinoilla tekstiilituotteina ja alustavasti ns. teknisinä volyymituotteina, kuten pellavalujitteisina komposiitteina. Kokeellinen toiminta painottui pellavan kuidullisten ominaisuuksien kehittämiseen. Tutkimustulokset osoittivat suomalaisen kuitupellavan kilpailuedun olevan kuidun laatu yhdistettynä nykyaikaiseen prosessointitekniikkaan. The Arctic Flax Process comprises continuous recycling retting for the controlled maceration of flax with the aid of different enzyme preparations and microbial cultures. The main competitive advantages of the Arctic Flax Process are: the unique quality of the Arctic flax fibre, the novel bio- and process technology for fibre extraction and the development of flax fibre for new industrial products such as reinforced composites. v ok Myynti MTT Tietopalvelut 31600 Jokioinen