Ruusujuuri siirtyy tuntureilta peltoon - Galambosi, Bertalan (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Ruusujuuri on arktisten alueiden luonnonkasvi, joka lisää ihmisen fyysistä ja psyykkistä kestävyttä. Juurista valmistetuilla luontaistuotteilla on kysyntää markkinoilla. MTT:ssä tutkittiin vuosina 1994 - 2001 pohjanruusujuuren viljelytekniikkaa. Kokeiden pohjalta on aloitettu kasvin kaupallinen viljely. v ok EKO/Karila, PAR