Latviešu emigrantu migrācijas tendences piecās pasaules valstīs - Kumakova, Sandra (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs “Latviešu emigrantu migrācijas tendences piecās pasaules valstīts”. Mērķis – izpētīt galvenajos latviešu emigrantu pārcelšanās iemeslus un transnacionālos paradumus piecās dažādās pasaules valstīs: Īrijā, Islandē, Jaunzēlandē, Kanādā un Nīderlandē. Teorētiskajā daļā tika izpētīta migrācijas klasifikācija, piesaistoši-atgrūdojoša teorija un transnacionālās migrācijas teorija. Analītiskajā daļā tika veikta interneta aptauja un tika analizēti sekundārie dati par starpvalstu migrāciju. Bachelor's thesis "Migration trends of Latvian emigrants in five countries of the world". The aim is the nationally important reasons for moving Latvian emigrants and trans-habits in five different countries of the world: Ireland, Iceland, New Zealand, Canada and the Netherlands. In the theoretical part, the classification of migration, the attractive-repulsive theory and the theory of transnational migration were discussed. In the analytical part, an internet survey was conducted and only secondary data in cross-country descriptions were analyzed.