Globālā finanšu krīze un nodokļu ietekme uz tās pārvarēšanu Latvijā - Bormanis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba „Globālā finanšu krīze un nodokļu ietekme uz tās pārvarēšanu Latvijā” mērķi ir noskaidrot, kura no valstīm – Latvija vai Īslande – finanšu krīzi pārvarēja sekmīgāk, un novērtēt, kāda bija nodokļu ietekme uz krīzes pārvarēšanu Latvijā. Lai mērķus sasniegtu, tika izpētīti krīzes cēloņi, teorētiski pamatotas ekonomisko problēmu novēršanas metodes, analizēti Latvijas - Īslandes krīzes pārvarēšanas modeļi un aptaujāti vairāku universitāšu maģistranti. Darba rezultātā tā autors secināja, ka nav iespējams noteikt krīzes pārvarēšanas modeļu sekmīgumu kādai no valstīm to atšķirīgo ekonomisko struktūru dēļ. Papildus tika secināts tas, ka nodokļu sloga ietekme uz krīzes pārvarēšanu Latvijā bija salīdzinoši liela. Atslēgvārdi: cikliskums, bankas, regulācija, Latvija, Īslande, krīze, nodokļi, anketēšana. The graduation work „Global financial crisis and the impact of taxes on it`s management in Latvia” goals are to found out whether Latvia or Iceland overcame financial crisis more successfully and to evaluate impact of taxes to crisis management in Latvia. For goals to be reached, author explored causes of crisis, theoretically justified resolution methods of economic problems, analysed crisis managing models of Latvia and Iceland, as well as, surveyed master students of various universities. Author concluded that successfulness of crisis managing models cannot be determined due to different economic structures of countries. Author also concluded that impact of taxes to crisis management in Latvia was comparably high. Keywords: cycle, banks, regulation, Latvia, Iceland, crisis, taxes, surveying.