Mazo valstu stratēģijas attiecība pret starptautiskajām organizācijām: Austrijas, Islandes un Šveices gadījumi - Markianova, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Mazo valstu stratēģijas attiecība pret starptautiskajām organizācijām: Austrijas, Islandes un Šveices gadījumi”. Darba uzdevums bija noskaidrot, kāds ir šo valstu motivējošais iemesls izvēlēties konkrētu uzvedības stratēģiju starptautiskajā vidē. Mērķis bija pārbaudīt hipotēzi: „mazo valstu atšķirīgās stratēģijas starptautiskajās organizācijās ir atkarīgas no valstu motīviem”. Lai pārbaudītu hipotēzi tika izvirzīts izpētes jautājums: „kāds bija vadošais Austrijas, Islandes un Šveices motīvs, izvēloties konkrētas stratēģijas attiecībā pret starptautiskajām organizācijam?” Nobeigumā tika secināts, ka trīs valstu vadošais motīvs dalībai starptautiskajās organizācijās bija vēlme panākt no organizācijas atbalstu ekonomikas, politikas vai drošības jomā. Var apgalvot, ka izvirzītā hipotēze nav apstiprinājusies. The theme of the bachelor work is “The Strategies of Small States towards International Organizations. The Case of Austria, Iceland and Switzerland.” The task was to clarify which was the main encouraging reason for these states to enter the international organizations. The work hypothesis is “different strategies of small states towards international organizations dependents from the motives of small states”. To prove the hypothesis the research question was chosen. The research question is: which was the main motive of Austria, Iceland and Switzerland to choose particular strategy towards international organization?” It was concluded, that the main motive of Austria, Iceland and Switzerland was to recieve from the organization the support in economic, political or security area. It can be noted, that the work hypothesis is overturned.