Jäänmurtopalveluiden kilpailutus palvelua tarjoavan yrityksen näkökulmasta - Kääriä, Markus (2011)
Jäänmurtajien ja jäänmurtopalveluiden kehittymisen myötä Suomen teollisuus ja ulkomaankauppa on voinut tukeutua ympärivuotisiin merikuljetuksiin. Vuodesta 1889 lähtien, yli sadan vuoden ajan, jäänmurto oli valtion virkamiesten hoitamaa palvelua. Viimeisen seitsemän vuoden aikana jäänmurtajat ja palveluntuotanto on siirtynyt liikelaitoksen kautta valtion omistamalle osakeyhtiölle. Tarkoituksena on ollut monien muiden palveluiden tapaan saada myös jäänmurto kilpailutuksen piiriin. Tämän diplomityön tarkoituksena oli selvittää jäänmurto -liiketoiminnan kannattavuutta kilpailuun mahdollisesti osallistuvien yritysten näkökulmasta. Kannattavuutta selvitettiin kolmen tutkimuskokonaisuuden avulla. Tutkittavat osa-alueet olivat jäänmurron sopimukset, kustannusrakenne sekä muu mahdollinen jäänmurtajalla avovesikaudella suoritettava liiketoiminta. Tutkimus toteutettiin haastattelututkimuksena. Haastateltavina oli sekä jäänmurrossa mukana olevia ja siitä kiinnostuneita varustamoita että muita merenkulun sidosryhmiä, joiden toiminta vaikuttaa liiketoiminnan kannattavuuteen. Lisäksi tehtiin laskelmia kilpailutekijöiden selventämiseksi. Työn tuloksena ei pyritty saamaan ehdotonta tulosta kannattavuudesta, vaan tuloksina esiteltiin yritysten ja sidosryhmien näkemyksiä siitä, miten jäänmurron kilpailutusta voisi kehittää. Erityisesti haluttiin tuoda esille ne seikat, mitkä varustamot näkivät tärkeänä ja mitkä tukisivat heidän osallistumistaan mahdolliseen kilpailuun. Subsequent to the development of icebreakers and icebreaking services Finnish industry and foreign trade have had a chance to benefit from year around shipments. Since 1889, for over one hundred years, icebreaking has been the responsibility of government authorities. During the last seven years icebreakers and related services have been provided first by a commercial enterprise and then by a government owned public limited company. Like with the other public services the idea has been to expose also icebreaking to public tendering. The idea of this Master’s thesis was to study the profitability of icebreaking as a business from a potential company’s point of view. Three different aspects were examined: icebreaking contracts, the cost structure and possible other business activities available for an icebreaker during the open water season. The research method was an interview study. Both shipping companies already in the icebreaking business and those interested in participating in tendering as well as some other interest groups affecting the profitability of icebreaking were interviewed. I addition some calculations were made to clarify competitive factors. The aim was not to get an exact result of the profitability. Instead some ideas of the shipping companies and interest groups were listed on how public tendering for icebreaking could be improved. Especially those facts were brought up that the ship owners felt important as well as those which would support their participation in the tendering.