Etelä-Karjalan pienyritysten IT-tarpeet - Felin, Ville (2022)
Teknologia kehittyy nopeasti nykypäivänä. Monien yrityksien täytyy jatkuvasti lisätä digitaalisten ratkaisujen määrää toiminnassaan pysyäkseen kilpailullisena. Onnistuvatko myös suomalaiset ja eteläkarjalaiset pienyritykset tässä? Onko vaarana, että nämä pienyritykset jäävät jälkeen? Tässä kandidaatintyössä tutkitaan, minkälaisia haasteita pienyritysten digitalisoitumiselle on. Systemaattisella kirjallisuuskatsauksella kootaan yhteen tieteellistä kirjallisuutta, joissa asiasta kerrotaan. Jotta tuloksia saadaan täsmennettyä Etelä-Karjalaa kohti, on työssä käytetty ei-akateemisia tutkimuksia ja paikallisia uutisia tutkimuksen tukena. Työssä on myös toteutettu haastatteluita, joissa on haastateltu suomalaisia pienyrittäjiä. Yrittäjiltä kysyttiin näkemyksiä digitalisaation haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Technology is evolving rapidly today. Many companies need to constantly increase the number of digital solutions in their operations to stay competitive. Will small businesses in Finland and South Karelia succeed in this? Is there a risk that these small businesses will be left behind? This thesis researches the challenges of the digitalization of small businesses. A systematic literature review will be used to bring together the academic literature on the subject. In order to make the results more specific to South Karelia, the thesis has used non-academic studies and local news to support the research. Interviews have also been conducted with Finnish small entrepreneurs. The entrepreneurs were asked for their views on the challenges and opportunities of digitalization.