Konseptiuudistusten B2C - markkinoinnissa onnistuminen : case Amarillo Lappeenranta ja Las Palmas - Kauria, Sanni (2021)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on tutkia kandidaatintutkielman kohdeyrityksen S-ryhmän Etelä-Karjalan Osuuskaupan kahden ravintolan Amarillo Lappeenrannan ja Las Palmasin konseptiuudistusten kuluttajamarkkinoinnissa onnistumista. Tutkielmassa käsitellään konseptien kehittämistä, ketjukonseptia ja muutosprosessin onnistumista. Tutkielmassa avataan markkinointitoimenpiteitä kuluttajamarkkinoinnissa onnistumisen taustalla 4C-markkinointimallin avulla. Tavoitteena on selvittää, miten tutkittavien toimipaikkojen konseptiuudistuksia on onnistuttu käytännössä markkinoimaan kuluttajille. Tutkimus on toteutettu kvalitatiivisena eli laadullisena tapaustutkimuksena. Tutkimuksen aineisto koostuu kohdeyritykseltä saaduista yrityskohtaisista materiaaleista ja kuluttajilta teemahaastattelun mukaisesti kerätyistä puolistrukturoitujen kyselylomakkeiden tuloksista. Tutkielman empiirinen aineisto pohjautuu yritykseltä saadusta aineistosta ja kyselylomakkeista saaduista vastauksista rakennettuihin teemoihin, joiden alla empiirinen analyysi tapahtuu peilaamalla tutkimustuloksia kuluttajamarkkinoinnin teoriaan ja yrityskohtaiseen aineistoon. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että konseptiuudistusten kuluttajalähtöisessä markkinoinnissa onnistuakseen on ravintoloiden keskityttävä kuluttajien ja yrityksen väliseen kommunikaatioon selvittääkseen kuluttajien tarpeet ja onnistuakseen tätä kautta kuluttajamarkkinoinnin eri osa-alueissa. Tutkittavien yritysten kuluttajamarkkinoinnissa onnistuttiin osittain, mutta kuluttajalähtöisessä markkinoinnissa onnistuakseen olisi kohdeyrityksen ravintoloiden tehostettava kuluttajamarkkinoinnin osa-alueiden käytännön toteuttamista ja osa-alueiden parempaa sitouttamista. The purpose of this Bachelor’s thesis is to investigate the success of the concept reforms in B2C marketing of Amarillo Lappeenranta and Las Palmas which are the two restaurants of this Bachelor’s thesis’ target company, S Group South Karelian Cooperative. This dissertation discusses topics such as the development of ...