YKTT2018 Yrittäjyyskasvatuspäivät : Artikkelit - Peltonen, Kati; Laakso, Hilkka; Kuru, Pirjo; Oksanen, Lea (LUT University, 2018)
Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseuran 12. yrittäjyyskasvatuspäivät, YKTT2018, kokosivat yrittäjyyskasvatuksen tutkijat, opettajat ja muut toimijat kaksipäiväiseen tapahtumaan Lahden Sibeliustalolle 3.-4-10.2018. Tapahtumaan osallistui yli 140 osallistujaa eri puolilta Suomea ja kaukaisin vieras saapui Kolumbiasta saakka. LUT-yliopistolla ja Lahden ammattikorkeakoululla oli ilo ja kunnia toimia tapahtuman järjestäjä- ja isäntäorganisaatioina. YKTT2018 tapahtuman pääteemat olivat yrittäjyyskasvatuksen johtaminen, yrittäjämäisen toimintakulttuurin vahvistaminen ja sisäisen yrittäjyyden vahvistaminen. Näiden teemojen alla luotiin monipuolinen katsaus yrittäjyyskasvatuksen nykypäivään ja tulevaisuuteen. Tapahtuman keynote- puhujina toimivat Lene Foss, (UiT The Arctic University, Norja), emerita-professori Paula Kyrö sekä Martin Lackéus (Chalmers University, Ruotsi). Tapahtumassa kuultiin yhteensä 34 mielenkiintoista ja antoisaa esitystä eri teemasessioissa ja lisäksi osallistujilla oli mahdollisuus osallistua Suomen yrittäjien ja korkeakoulujen yhteiseen työpajaan sekä EntreComp for teachers, Loop me ja Skilloon-hankkeiden järjestämiin työpajoihin. Kaiken kaikkiaan esitykset ja työpajat herättivät paljon keskustelua ja mielenkiintoa. Näiden keskustelujen yhteenvetona voidaan todeta, että monia uusia yrittäjyyskasvatusta edistäviä avauksia on tehty ja etenkin alueellista yhteistyötä on monin eri tavoin vahvistettu. Esitykset ja keskustelu toivat myös esiin sen, että työtä yrittäjyyskasvatuksen eteen tulee jatkossakin tehdä. Tämä julkaisu kokoaa YKTT2018 tapahtumaan lähetetyt ja julkaistavaksi hyväksytyt tutkimuspaperit, Julkaisu koostuu yhteensä 17 tutkimusartikkelista, jotka on ryhmitelty teemoittain. Teoreettisesta näkökulmasta huomionarvoista se, että Ajzenin (1991) Suunnitellun toiminnan teoriaa (Planned Behavior theory) on hyödynnetty useassa eri tutkimuspaperissa. Toinen huomionarvoinen seikka on se, että mukana on useita oppilaitoksen kehittämiseen ja opetushenkilöstön osaamisen ja valmiuksien kehittymiseen ...