Rakennus- ja purkujätevirrat Etelä-Karjalan alueella - Ikäheimonen, Otto (2018)
Kandidaatintyön tavoitteena on tehdä selvitys rakennus- ja purkujätevirroista yleisesti, sekä Etelä-Karjalan alueella. Työn tarkoitus on saada kuva rakennus- ja purkujätevirroista, sekä alan toimijoista. Työ suoritettaan kirjallisuuskatsauksena. Lähteinä käytettään valtioneuvoston asetuksia sekä internetlähteitä, kuten yhtiöiden ja alan toimijoiden verkkosivuja. Työssä hyödynnetään annettuja alueen massatietoja. Jätteiden massatietojen pohjalta muodostetaan taulukoita ja verrataan niitä esimerkiksi koko Suomen jätevirtatietoihin. Toimipaikkarekisteristä selvitetään alan toimijoiden määriä ja kokoja. Työssä todetaan, että Etelä-Karjalan alueen rakennus- ja purkujätevirrat ovat jaeosuuksiltaan samaa luokkaa kuin koko Suomen jätevirrat. Annettujen massatietojen pohjalta rakennusjätteiden kokonaismäärää alueella ei saada selvitettyä. Työssä pohditaan myös rakennusjätteen kierrättämisen tehostamiskeinoja ja todetaan, että tällä hetkellä puujae on suurin ongelma.