Sosiaali- ja terveyspiirin integraatio taloushallinnon prosessien näkökulmasta - Siimesjärvi, Jenna (2016)
Tämä tutkielma käsittelee Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin vuonna 2016 teh-dyn integraation haasteita ja vaikutuksia taloushallinnon prosesseissa. Tutkimuk-sessa kuvaillaan kohdeorganisaation taloushallinnon prosessit sekä kuinka integ-raatio on niissä käytännön tasolla toteutettu. Aihetta lähestytään uuden julkisjohta-misen käsitteen kautta, jolla selvennetään tarvetta integraation kaltaisiin uudistuk-siin julkisella sektorilla sekä miten ideologia näkyy Suomessa. Teoria käsittelee edellä mainitun lisäksi taloushallinnon prosesseja: millaisia tehtäviä eri osa-alueille sisältyy, mitkä tekijät vaikuttavat luotettavuuteen sekä sisäisen valvonnan merkitystä. Laadullinen tutkimus on toteutettu haastatteluin, jossa integraatioon olennaisesti liittyvien taloushallintoprosessien henkilöstö on vastannut avoimiin kysymyksiin. Integraation toteutus liikkeenluovutuksena on vaikuttanut paljon siihen, missä ta-loushallinnon prosesseissa suurimmat muutokset ja samalla haasteet ilmenevät. Integraatioon olennaisesti liittyvät haasteet ovat aineiston perusteella jaettu kolmen otsikon alle: aikataulutukseen, toteutukseen sekä yhteistyöhön. Integraation yhtey-dessä on havaittu olevan niin sanotusti luonnollisia haasteita, jotka ovat entuudes-taan tiedossa, jolloin niihin on voitu kiinnittää erityisesti huomiota. Mikäli taloushal-linnon prosessien normaalissa läpiviennissä esiintyy poikkeuksellisia ongelmia ja pullonkauloja, nämä esiintyvät suurella todennäköisyydellä myös muutostilantees-sa. This thesis covers the main challenges and impacts in financial management processes at 2016 integration in South Karelia Social and Health Care District. In this thesis is described organization’s financial management processes and how the integration is executed in practice. Subject is approached from the New Public Management point of view, which explains the need for changes like integrations in public health care and how this ideology shows in Finland. Theory deals with financial management processes: the tasks is in different ...