Suomalaisen PK-yrityksen etabloitumisen kompleksisuus Venäjälle - Tarri, Ari (2016)
Tässä diplomityössä perehdytään suomalaisten pk - yritysten kansainvälistymisen kompleksisuuteen Venäjälle. Tutkimuksen pääkohderyhmänä ovat Etelä-Karjalaiset kone – ja metallialan pienet ja keskisuuret yritykset. Tutkimuksessa selvitettiin myös Pietarin alueen suurten metalliyritysten etabloitumishalukkuutta Suomeen. Työn tavoitteena on tuottaa informaatiota kansainvälisen liiketoiminnan päätöksenteon tueksi. Työn tarkoituksena on myös selvittää lukijalle kansainvälistymiseen liittyvän kompleksisuuden ja yrityksen resurssien välistä yhteyttä. Työn yhtenä tuotoksena luotiin yksinkertainen malli, joka omalta osaltaan selittää haastavalle liiketoiminta-alueelle etabloitumista tavoittelevan yrityksen kokemaa kompleksisuutta ja sen yhteyttä yrityksen resursseihin. This Master’s thesis explores the complexities relating to the expansion of Finnish small and medium-sized enterprises (SMEs) to the Russian market. The main target group of the study is South-Karelian SMEs that operate in the mechanical engineering and metal sectors. The study also assesses the interest of large metal companies in the St. Petersburg region to establish operations in Finland. The aim of the study is to produce information to support decision-making on international business operations. The study also aims to clarify the connection between the complexities relating to internationalisation and the resources of the enterprise. One outcome of the study is a simple model that illustrates the link between the complexities faced by an enterprise that is aiming to establish a position in a challenging business area and its resources.