Kompasroser af sten - Jensen, Jørgen (M/S Museet for Søfart, 2017)
På Færøerne, i Norge og Sverige har man de sidste år arbejdet meget med at finde og beskrive kompasroser indhugget i klipper eller lagt i sten. Dette arbejde fremlægges for årbogens læsere. Vi begynder dog i litteraturens verden, da de to ældste kompasroser kun kendes derfra. Forfatteren er pensioneret flynavigatør, og han har tidligere bidraget til årbogen.