Hvad det vil sige at købe Grønland - Rasmussen, Mikkel Vedby (Nordisk Administrativt Forbund, 2020)
’Vi sælger ikke’, sagde Kong Frederik IX og slog ud med hånden. I 1960 var kongen på besøg hos Præsident Eisenhower, og mens de sad og talte i det ovale kontor, havde præsidenten foreslået, at USA kunne købe Grønland. Dronning Margrethes far havde således allerede prøvet at afvise et præsidentielt købstilbud på Grønland, så hvis Præsident Trump var kommet til København, som planlagt i september 2019, havde kongefamilien erfaring med at sige nej. Dengang, som nu, handlede købstilbuddet om andet og mere.