Är det nå'n innovation?! : Att nyttiggöra hum/sam-forskning - Nahnfeldt, Cecilia; Lindberg, Malin (Karlstads universitet, Centrum för genusforskning (from 2013), 2013)
Samhällsutmaningar kan mötas med hjälp av forskning och innovation. Sambandet mellan innovation och forskning får stort utrymme i diskussioner om framtiden. Men hur fungerar det för forskning från humaniora och samhällsvetenskapliga ämnen? Hur gör vi då? I den här antologin diskuteras hum/sam-forskningens vägar framåt för att göra forskning tillgänglig i mer än böcker och artiklar. I artiklarna lyfts exempel, modeller, arbetssätt och olika synsätt. Begrepp och definitioner av innovation och nytta reflekteras. Tanken är att väcka nyfikenhet och frågor hos forskare, innovationsstödjare, samhällsaktörer, företagare, entreprenörer och en nyfiken allmänhet för hum/sam-forskningens möjligheter att förnya och förändra framtiden. Författare i antologin är: Helena Bani-Shoraka (Stockholms universitet), Patrik Bångerius (Karlstads universitet), Per Kristensson (Karlstads universitet), Malin Lindberg (Luleå tekniska universitet), Mattias Martinson (Uppsala universitet), Cecilia Nahnfeldt, (Karlstads universitet), Milda Rönn (Stockholms universitet); Christina Lindkvist Scholten (Malmö Högskola) Redaktörer för antologin är Cecilia Nahnfeldt, Karlstads universitet och Malin Lindberg, Luleå tekniska universitet som sedan några år samarbetar med forskning om innovationer, hum/sam-forskning och genusperspektiv. Centrum för genusforskning -Tillämpad genusforskning och social innovation