PANGERAKSA JIWA Tetuek lan Kawisesan - Ni Diah, Purnamawati; I Ketut, Sudiana (FAKULTAS SENI PERTUNJUKAN ISI DENPASAR, 2020)
Om Suastiastu, Sangkaning paswecan Ida Sanghyang Parama Wisesa lan sasuhunan titiang maka sami, prasida antuk titiang nyalin utawi ngalih aksarayang lontar sane mamurda Pangeraksa Jiwa druwen Jro Mangku Sukrena ring Banjar Losan Desa Takmung Kecamatan Banjarangkan Kabupaten Klungkung Propinsi Bali. Lontar puniki wantah tatamian druwen lalangit sane sampun meraga hyang lan akeh lembarnyane 80 widang. Daging cakepan puniki nenten wenten seos inggian wantah tatuwek makudang kudang kaputusan lan kawisesan sane pinih mabuat pisan taler usada rare sane kamolihang ring sajeroning kahuripan sarwa lata, pala wija lan taru sane urip risajeroning palemahan. Suksma banget aturang titiang majeng ring Jro Mangku Nyoman Sukrena, mangku sanggah pamerajan, riantukan sampun ledang ngicenin galah ngalih aksarayang lontar puniki. Ring galahe puniki titiang taler ngaturang geng parama suksma majeng ring : 1. Prof. Dr. I Gede Arya Sugiartha, S.Skar. M. Hum, Rektor Institut Seni Indonesia Denpasar. 2. Dr. Drs. I Gusti Ngurah Seramasara, M. Hum, Wakil Rektor bidang Keuangan dan Umum (Dosen Mata Kuliah Sejarah) yang berkenan memberikan Kata Sambutan dalam buku ini. 3. Dr. I Komang Sudirga, S.Sn., M.Hum, Selaku Dekan Fakultas Seni Pertunjukan Institut Seni Indonesia Denpasar juga beserta jajarannya. 4. I Kadek Widnyana, S.SP, M.Si, Selaku Ketua Jurusan Pedalangan Institut Seni Indosesia Denpasar. 5. Dr. I Made Arshiniwati, SST., M.Si, selaku Ketua LP2MPP Institut Seni Indonesia Denpasar 6. Dr. I Dewa Ketut Wicaksana, SSP, M.Hum, selalu Ketua Unit Perpustakaan Instutut Seni Indonesia Denpasar. Dumugi daging cakepan puniki wenten pikenohnyane majeng ring para pawikan sane oneng ngincepang daging sastra lan basa Bali asapunika taler sang sane pacang ngamargiang usada. Titiang nunas geng rena sinampura majeng ring para pangwacen minakadi wenten sane iwang antuk titiang nyurat daging cakepan puniki riantukan wirupaning aksara lontar puniki wiakti meweh banget kawentenannyane. Om Shanti, Shanti, Shanti Om Denpasar, 26 Mei 2020 Panyitraleka, ...