Nye omega-3-kilder i fôr til laks
Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse. Samlet sett tyder re...
Main Authors: | , , , , , , , , , , , , , , |
---|---|
Format: | Report |
Language: | unknown |
Published: |
Nofima AS
2019
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/2601239 |
id |
ftimr:oai:imr.brage.unit.no:11250/2601239 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftimr:oai:imr.brage.unit.no:11250/2601239 2024-09-15T17:55:57+00:00 Nye omega-3-kilder i fôr til laks New omega-3 sources in diets of Atlantic salmon Ruyter, Bente Kousoulaki, Katerina Krasnov, Aleksei Sissener, Nini Simon, Cedric Mørkøre, Turid Bou, Marta Østbye, Tone-Kari K Bæverfjord, Grete Sanden, Monica Romarheim, Odd Helge Carlehög, Mats Ytrestøyl, Trine Lutfi Royo, Esmail Berge, Gerd Marit 2019 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2601239 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EQECIMSchctOv8_FlYNna7cBU0Twkf8_wTxT2AELjS8EBg Nofima AS: 11230 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901037 urn:isbn:978-82-8296-593-4 http://hdl.handle.net/11250/2601239 cristin:1704415 74 14/2019 Research report 2019 ftimr 2024-07-31T03:37:25Z Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse. Samlet sett tyder resultatene på at både omega-3 fettsyrerik olje fra genmodifisert raps, omega-3 canola og DHA rik Schizochytrium sp. (heterotrof mikroalge) er trygge nye alternative kilder til omega-3 fettsyrer i fôr til laks, som fører til god ytelse, kvalitet, sammensetning og helse. Nye omega-3-kilder i fôr til laks New omega-3 sources in diets of Atlantic salmon publishedVersion Report Atlantic salmon Institute for Marine Research: Brage IMR |
institution |
Open Polar |
collection |
Institute for Marine Research: Brage IMR |
op_collection_id |
ftimr |
language |
unknown |
description |
Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse. Samlet sett tyder resultatene på at både omega-3 fettsyrerik olje fra genmodifisert raps, omega-3 canola og DHA rik Schizochytrium sp. (heterotrof mikroalge) er trygge nye alternative kilder til omega-3 fettsyrer i fôr til laks, som fører til god ytelse, kvalitet, sammensetning og helse. Nye omega-3-kilder i fôr til laks New omega-3 sources in diets of Atlantic salmon publishedVersion |
format |
Report |
author |
Ruyter, Bente Kousoulaki, Katerina Krasnov, Aleksei Sissener, Nini Simon, Cedric Mørkøre, Turid Bou, Marta Østbye, Tone-Kari K Bæverfjord, Grete Sanden, Monica Romarheim, Odd Helge Carlehög, Mats Ytrestøyl, Trine Lutfi Royo, Esmail Berge, Gerd Marit |
spellingShingle |
Ruyter, Bente Kousoulaki, Katerina Krasnov, Aleksei Sissener, Nini Simon, Cedric Mørkøre, Turid Bou, Marta Østbye, Tone-Kari K Bæverfjord, Grete Sanden, Monica Romarheim, Odd Helge Carlehög, Mats Ytrestøyl, Trine Lutfi Royo, Esmail Berge, Gerd Marit Nye omega-3-kilder i fôr til laks |
author_facet |
Ruyter, Bente Kousoulaki, Katerina Krasnov, Aleksei Sissener, Nini Simon, Cedric Mørkøre, Turid Bou, Marta Østbye, Tone-Kari K Bæverfjord, Grete Sanden, Monica Romarheim, Odd Helge Carlehög, Mats Ytrestøyl, Trine Lutfi Royo, Esmail Berge, Gerd Marit |
author_sort |
Ruyter, Bente |
title |
Nye omega-3-kilder i fôr til laks |
title_short |
Nye omega-3-kilder i fôr til laks |
title_full |
Nye omega-3-kilder i fôr til laks |
title_fullStr |
Nye omega-3-kilder i fôr til laks |
title_full_unstemmed |
Nye omega-3-kilder i fôr til laks |
title_sort |
nye omega-3-kilder i fôr til laks |
publisher |
Nofima AS |
publishDate |
2019 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/2601239 |
genre |
Atlantic salmon |
genre_facet |
Atlantic salmon |
op_source |
74 14/2019 |
op_relation |
Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EQECIMSchctOv8_FlYNna7cBU0Twkf8_wTxT2AELjS8EBg Nofima AS: 11230 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901037 urn:isbn:978-82-8296-593-4 http://hdl.handle.net/11250/2601239 cristin:1704415 |
_version_ |
1810432163108093952 |