Gårdturisme på Sæterstad Gård: en kundeundersøkelse blant overnattingsgjester i 2013

Reiseliv er en stadig voksende næring i Norge og i resten av verden, og særlig naturbasert reiseliv opplever en økende interesse. På bakgrunn av et stort verdiskapningspotensiale, spesielt i distriktene, er reiseliv en av regjeringens viktigste satsingsområder innen næringsutvikling her i landet. Et...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Kastnes, Anja
Format: Bachelor Thesis
Language:Norwegian Bokmål
Published: 2014
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/222442
Description
Summary:Reiseliv er en stadig voksende næring i Norge og i resten av verden, og særlig naturbasert reiseliv opplever en økende interesse. På bakgrunn av et stort verdiskapningspotensiale, spesielt i distriktene, er reiseliv en av regjeringens viktigste satsingsområder innen næringsutvikling her i landet. Etterspørselen etter tilrettelagte naturbaserte opplevelser øker i takt med betalingsviljen, og produktpakkene skal gjerne kunne tilpasses individuelt. Landbrukets bidrag til norsk reiseliv, Grønt reiseliv, tilbyr natur-og kulturopplevelser med grunnlag i landbrukets ressurser. Gårdsturismevirksomheter med gårdsopplevelser og servering av ekte hjemmelaget og lokalprodusert mat av egne råvarer, blir stadig mer etterspurt. I dette studiet har jeg tatt utgangspunkt i Sæterstad Gård i Hattfjelldal, som i dag driver med gårdsturisme og matproduksjon basert på de naturproduktene som finnes på og i nær tilknytning til gården og nærområdet. Som odelsjente føler jeg både lyst og plikt til å overta og videreføre den satsingen som allerede er i gang. På bakgrunn av dette har jeg sendt ut en spørreundersøkelse til våre overnattingsgjester i 2013, for å finne mer ut av hva de ønsker og forventer, og hva som fører til at gjester ønsker å komme igjen. For videreutvikling og fremtidig satsing ved Sæterstad Gård, er dette verdifull kunnskap som kan være med på å lede oss i riktig retning. Resultatene fra spørreundersøkelsen gir en god beskrivelse av gårdens kundegruppe innen overnatting og matservering, og har for det første vist generell høy grad av tilfredshet. Gjestene var svært fornøyde med de tilbudene vi allerede har og kommer gjerne igjen på grunn av disse. Matopplevelsen, vertskapet og naturen står høyt på lista over ønsker og forventninger til gårdsoppholdet. Resultatene gir også en pekepinn på hvilke aktiviteter og opplevelser vi bør satse på ved videreutviklinga på Sæterstad Gård, og i samsvar med disse ønsker jeg å utvikle ulike guidede turer i kombinasjon med (helse)opphold på gården og matopplevelse både inne og ute. ...