POSTUPANJA ŠKOLA U SLUČAJEVIMA KRŠENJA PRAVILA U VEZI S DROGAMA U ŠKOLI - Hočevar, Andreja (Faculty of teacher education, 2009)
U tekstu je obrađen utjecaj različitih načina postupanja škola u slučajevima kršenja pravila u vezi s drogama u školi. Naime, smatramo da podučavanje o drogama i izrađivanje načina postupanja škola u slučajevima kršenja pravila u vezi s drogama u školi sami po sebi ne mogu učinkovito spriječiti upotrebu i zloupotrebu droga među učenicima. U tom je smislu, po našem mišljenju, nužna povezanost nastave o drogama s načinom postupanja škola, a u vezi s pravilima o drogama. Wi will consider in text that elaborated concepts for schools' conduct in the case of infringement of the rules in connection with drugs cannot efficiently prevent the use and misuse of drugs among the pupils. In this sense, in our opinion, interconnection of drug education and the concept for the school conduct in the case of infringement of the rules in connection with drugs, is urgently needed.