FORMATIVNI TRETMAN VELIKOG SLOVA - Hribernik, Martina (2022)
Posao učitelja uvijek zahtijeva nešto novo, nešto zanimljivo. Sa sigurnošću mogu reći da je formativno učenje nešto zanimljivo, izazov. Učenici postaju svjesni svoje odgovornosti, postaju samokritični. Prije nego što se pozabavimo gradivom, važno je saznati kakvo je predznanje učenika i od toga graditi. Učeći o velikom slovu, učenici su samo došli do pravilne uporabe velikog slova prilikom pisanja. Također su sami provjerili svoje znanje. Veliki naglasak stavljamo i na to da učenici pomažu jedni drugima kako bi bili spremni pitati ako nešto ne razumiju. Pritom je važno da su sve svjesniji da su oni odgovorni za svoj rad i znanje, a ne samo mi učitelji ili njihovi roditelji.